top of page

Kuinka juhlistaa naistenpäivää? Vinkit naisille naistenpäivän juhlistamiseen

 

Kansainvälinen naistenpäivä on loistava tilaisuus osoittaa arvostusta ja kiitollisuutta kaikille ihanille naisille elämässämme. Kansainvälinen naistenpäivä on merkittävä juhlapäivä, joka juhlistaa naisten saavutuksia ja edistää tasa-arvoa maailmassa. Treffiboxi on naisomisteinen yhden naisen yritys ja siksi koemmekin tärkeäksi asiaski nostaa naistenpäivän tärkeyden esiin kannustaaksemme myös muita naisia juhlistamaan kaikkia maailman naisia 8.3.2024. Tässä blogitekstissä jaamme muutamia yksinkertaisia vinkkejä naisille naistenpäivän juhlistamiseen.

 

Mikä on naistenpäivä? Mistä kaikki alkoi?

 

YK:n julistamaa kansainvälistä naistenpäivää vietettiin ensimmäisen kerran maaliskuun 8. päivänä vuonna 1975. Naistenpäivän historia ulottuu kuitenkin jo 1900-luvun alkuun. Vuonna 1910 Kööpenhaminassa kokoontunut sosialistinen internationaali päätti naistenpäivän vietosta, tarkoituksena edistää naisten äänioikeutta ja naisasialiikettä. Kun naistenpäivästä 1970-luvun lopulla tuli YK:n teemapäivä, sen vietto muuttui Suomessakin laajapohjaisemmaksi. Meillä, kuten monissa muissakin teollisuusmaissa, juhlinnassa alkoi korostua huomaavaisuus naisia kohtaan – tasa-arvon ja kehityksen teemojen sijasta. (Lähde: https://www.ykliitto.fi/tapahtumat/yk-paivat/kansainvalinen-naistenpaiva)

 

Naistenpäivän vinkit naisille

 

Voimaannuttavat naistenpäivän aamurutiinit


Aloita päiväsi voimaannuttavilla ja positiivisilla aktiviteeteilla. Kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi voit esimerkiksi kirjoittaa itsellesi kannustavan aamukirjeen, jossa pohdit omia vahvuuksiasi sekä saavutuksiasi. Tämä antaa päivälle positiivisen alun ja muistat muistuttaa myös itseäsi omista vahvuuksistasi ja onnistumisistasi.

 

Inspiroivat naiset ympärillämme


Tutustu suuriin naisiin historiassa, omassa lähipiirissäsi tai julkisuudessa, jotka ovat tehneet merkittäviä asioita eri aloilla. Valitse ainakin yksi nainen, kenen tarina koskettaa sinua erityisesti, ja jaa ajatuksiasi esimerkiksi läheistesi kanssa. Tämä voi toimia inspiraationa ja muistutuksena siitä, mitä kaikkea naiset voivatkaan saavuttaa, miksi olemme tärkeitä yhteiskunnallemme ja miksi tasa-arvokysymykset ovat tärkeitä pitää pinnalla kaikkina vuoden päivinä.

 

Luovuus kukkimaan


Anna luovuutesi kukkia juuri tänä päivänä. Kirjoita runo, maalaa, laula, tanssi – mikä tahansa ilmaisumuoto tuntuu sinulle luontevalta. Voit myös jakaa luomuksesi sosiaalisessa mediassa, jotta voimme kaikki jakaa positiivista energiaa ympärillemme tänä tärkeänä päivänä.

 

Kannusta toisia naisia


Kansainvälisen naistenpäivän henki on myös rohkaista ja kannustaa muita naisia. Ole valmis antamaan positiivista palautetta ja nostamaan esille muiden saavutuksia tavallista enemmän. Pienetkin sanat voivat tehdä suuren vaikutuksen, ja yhdessä voimme luoda kannustavan ja tukevan ympäristön kaikille naisille ympärillämme. Tämä on hyvä tilaisuus juhlia naisten voimaa, saavutuksia sekä yhteisöllisyyttä. Käytä päivää hyödyksesi inspiroitumalla historiasta, luomalla jotain kaunista ja vahvistamalla yhteyksiä naisyhteisössä. Yhdessä voimme luoda maailman, jossa jokainen nainen voi kukoistaa ja loistaa omalla ainutlaatuisella tavallaan.


Jos sinulla on mahdollisuus, niin voit osoittaa tukesi muille naisille hankkimalla itsellesi tai kumppanillesi esimerkiksi naistenpäivän lahjan naisyrittäjiltä ja tätä kautta osoittaa tukesi naistyölle.

 

Naiset parisuhteessa


Kun nainen tuntee olevansa kunnioitettu ja tuettu omassa persoonassaan ja juuri sellaisena kuin on, antaa se voimaa myös parisuhteelle. Kunnioitus, arvostus, yhteiset tavoitteet ja toisen vahvuuksien arvostaminen luovat perustan terveelle parisuhteelle. Kansainvälisen naistenpäivän juhlaa voidaan siis pitää muistutuksena siitä, että vahvat naiset ansaitsevat ja voivat odottaa terveitä ja kunnioittavia parisuhteita, jossa on tilaa kasvaa, kehittyä ja tulla kunnioitetuksi.graafisesti piirrettyjä naishahmoja


Lue lisää naistenpäivästä täältä: 

 

 

 

 

 

 

Commenti

Valutazione 0 stelle su 5.
Non ci sono ancora valutazioni

Aggiungi una valutazione
bottom of page