top of page

Parisuhteen joulukalenteri - Kuinka rakentaa parisuhteen joulukalenteri?

Oletko pohtinut parisuhteen joulukalenterin rakentamista kumppanille tai ehkä olet suunnittelemassa aikaisempien kokemusten pohjalta uutta kalenteria yhteiseksi piristykseksi? Jos kaipaat uusia ideoita tai vinkkejä parisuhteen joulukalenterin sisältöön, niin lukaise ihmeessä tämä postaus ja kerro kommenttikenttään myös omat parhaaksi kokemasi ideat.parisuhteen joulukalenteri pussit


Haluamme jakaa muutamia vinkkejä siihen, kuinka rakennat monipuolisen, yllättävän ja rakkaudentäyteisen yllätysjoulukalenterin kumppanillesi tai vaihtoehtoisesti yhteisen parisuhteen joulukalenterin. Olemme koonneet ideoita ja vinkkejä joulukalenterin sisällön rakentamiseen, joita voit hyödyntää joko sellaisenaan oman joulukalenterin rakentamisessa tai muokata ideoita sopimaan vielä paremmin juuri oman kumppanisi yllättämiseen.


Parisuhteen joulukalenteri voi olla fyysinen kalenteri esimerkiksi numeroiduista kirjekuorista, joihin kirjoitetaan sisälle päivän aktiviteetti tai tehtävä, pusseista tai paketeista, joihin voi sujauttaa lisäksi pieniä lahjoja tai voitte rakentaa sen täysin digitaalisena. Nyt vain hihat heilumaan ja rakentamaan parisuhteen joulukalenteria, joka on varmasti merkityksellinen ja yllätyksellinen ja luo teille lämpimiä hetkiä yhdessä koko joulukuun ajan.


1. Rakkauskirje - Tunteita peliin rakkauskirjeen muodossa


Kirjoita ensimmäiseen luukkuun kumppanillesi kirje, jossa jaat ajatuksiasi kumppanillesi teidän yhteisistä hetkistänne tämän vuoden aikana. Voit hyödyntää apuna alla olevia lauseen aloituksia.

 • Tämän joulun kanssas jaan mieluiten, koska…

 • Tämä vuosi on ollut meille…

 • Ensi vuodesta tulee…

 • Toivoisin yhteisiin hetkiin…

 • Haluaisin antaa sinulle jatkossa…

 • Olet ihanin, koska…

 • Rakastan sinua, koska…

Voit myös haastaa kumppanisi kirjoittamaan rakkauskirjeen sinulle, jonka voit avata jouluaattona.


2. Toivelista - Helpompaa joululahjojen hankintaa

 • Jos kumppanin ilahduttaminen jouluaattona tuntuu haastavalta ja et meinaa keksiä, mitä voisit antaa hänelle joululahjaksi, tehkää omat toivelistanne, joilla helpottaa lahjan hankkimista. Pääsette fiilistelemään, miltä lapsena tuntui kirjottaa kirje joulupukille, nyt vain kirjoitatte sen kumppanille. Toiveiden ei tarvitse olla fyysisiä lahjoja, vaan voitte toivoa toisiltanne esimerkiksi parisuhteen ylläpitoon tai piristämiseen liittyviä asioita, jotka saattavat aina välillä unohtua kertoa ääneen. Tässä on hyvä fyysinen muistutus itselle sekä kumppanille tärkeistä asioista, joilla saatte tuotua lisää hyviä asioita parisuhteenne. Itse parisuhteen joulukalenteri voi toimia hyvin lahjana kumppanille, mutta voitte kirjottaa toiveenne tarvittaessa myös syntymäpäiviä tai ensi joulua ajatellen.

3. Ilta läsnäololle – Vain te kaksi

 • Omistakaa aikaa toisillenne sekä läsnäololle. Jättäkää kaikki ylimääräinen lisäaktiviteetti tältä illalta pois. Laittakaa televisio sekä puhelimet kiinni ja keskittykään vain toisiinne, keskusteluihin, hemmotteluun, läheisyyteen. Voitte käydä keskustelua ennen nukkumaanmenoa, että miltä tällainen ilta tuntui molemmista.

4. Meidän joulukappaleemme - Pariskunnan oma joulusoittolista

 • Voit kerätä kumppanillesi jo valmiiksi listaa talvisista ja jouluisista kappaleista, jotka sopisivat juuri teidän soittolistallenne joulun fiilistelyyn.

 • Voitte täydentää soittolistaa yhdessä ja miettiä, että mitkä kappaleet olisivat parhaat kappaleet teidän joululistallenne 2023 ja pistää listan soimaan aina yhteisinä hetkinänne.

5. Hemmotteluilta - Hemmottele kumppaniasi tai järjestäkää yhteinen hemmotteluilta

 • Järjestäkää yhteinen hemmotteluilta, jossa voitte antaa toisillenne rentouttavan hieronnan, kasvohoidon tai esimerkiksi jalkahoidon. Jos haluatte panostaa tähän, voi kalenteriin hankkia jo valmiiksi tarvikkeita tätä hetkeä varten. Tämä voi olla kalenterissa myös lahjakorttimuodossa, jolloin kumppani voi käyttää hemmotteluhetken valitsemanaan ajankohtana.

6. Joulun hyvä teko - Lahja tai lahjoitus hyväntekeväisyyteen

 • Käykää keskustelua siitä, mikä voisi olla tänä vuonna merkityksellisin lahjoituskohde juuri teille. Viekää yhdessä lahja joulukeräykseen tai lahjoittakaa valitsemaanne hyväntekeväisyyskohteeseen.

7. Askarteluhetki - Askarrelkaa joulukortteja yhdessä

 • Voit hankkia teille jo valmiiksi askartelutarvikkeita, kuten korttipohjia, kimalletta ja koristeita. Viettäkää päivä yhdessä askarrellen kauniita joulukortteja toisillenne tai yhteisille ystäville.

8. Kosmetiikkayllätys - Hemmottelua kasvoille ja mielelle

 • Talvella iho saattaa kuivua ja kosteutukselle saattaisi olla tarvetta. Yksi kalenterin fyysisistä yllätyksistä voisikin olla jokin luonnonmukainen kasvorasva, jonka voi levittää illalla kumppanin kasvoille pienen hemmottelevan kasvohoidon muodossa.

9. Kotistudio - Joulun yhteiset valokuvat

 • Käykää ulkona napsimassa yhteisiä jouluisia kuvia, joilla voitte toivottaa läheisille hyvää joulua

 • Tehkään kotiin oma pieni valokuvausstudio, johon voitte yhdessä askarrella ja rakennella erilaisia visuaalisia koristeita sekä rekvisiittaa.

10. Halipäivä - Tehkää tänään halausennätys

 • Halatkaa toisianne päivän aikana useamman kerran niin, että pysytte halauksessa hieman pidempään. Halaaminen tuo turvaa ja vähentää stressiä ja lähentää teitä sopivasti joulun kiireiden keskellä.

11. Herkuttelupäivä - Suklaatasting

 • Hankkikaa kaupasta haluamanne määrä (tai yllättäjä voi hankkia valmiiksi) erilaisia konvehteja. Tehkää arvostelutaulukko paperille tai digitaalisesti. Arvostelkaa esimerkiksi jokaisen konvehdin maku, pakkaus sekä ulkomuoto pistein 1-5. Voitte järjestää suklaatastingin ja maistella kaikki suklaat yhtenä iltaina tai halutessanne jakaa maistelut useammille päiville. Kun kaikki suklaat on maisteltu, teillä on kattava lista valmiina ensi vuoden suklaashoppailuita varten jo valmiina! Kannattaa toki aina testata myös kauden uutuuksia ja hemmotella makuhermoja uutuustuotteilla.

12. Jouluvalojen taikaa - Ihastellaan naapuruston valoloistoa

 • Käykää tekemässä iltakävely yhdessä ja katselemassa naapuruston jouluvaloja. Voisiko sieltä löytyä jotakin inspiraatiota omaan joulusisistukseen esimerkiksi ensi vuodelle?

 • Voitte tehdä kävelylenkin ja arvostella jouluvalot pistein 1-5.


jouluinen sisustus

13. Jouluarvoitus - Rakkauden rastirata

 • Järjestä kumppanillesi rastirata, joka sisältää erilaisia arvoituksia ja tehtäviä, jotka etenevät päivän aikana kohti loppuhuipentumaa. Voit etsiä visaisia arvoituksia internetistä tai käyttää apunasi tekoälyä. Rastit voivat liittyä pieniin tehtäviin, joita voi helposti ja nopeasti suorittaa kotona tai vaihtoehtoisesti voit valita muutaman isomman aktiviteetin, joita kumppani voi ratkoa avullasi. Mieti miten päätät tämän rakkauden rastiradan ja mikä on mahdollinen palkinto.

14. Muistojen kirja - Yhteiset muistot kirjoihin ja kansiin

 • Päivän aktiviteettina olisi kasata yhteisiä muistojanne kasaan ja rakentaa niistä teille oma parisuhteen muistojen kirja. Voitte hyödyntää valmiita valokuvakirjapalveluita tai rakentaa oman näköisenne kirjan kuvineen ja teksteineen tyhjään vihkoon tai kirjaseen.

15. Kehupäivä - Positiivisuuspäivä

 • Päivän teemana on positiivisuus ja kehut. Kehut saattavat välillä jäädä arjessä vähälle, joten ainakin yhtenä päivänä on hyvä aktivoitua tällä saralla. Kehukaa toisianne mahdollisimman paljon ja luokaa positiivisia keskusteluita päivän aikana toisistanne.

16. Herkkupäivä

 • Jos läheltänne löytyy paikallisia kahviloita tai leipomoita, josta löytyy maittavia herkkuja, hanki kumppanisi lempiherkkuja jo valmiiksi tälle kalenteripäivälle. Voit piilottaa herkun ja hyödyntää arvoituksia tai esimerkiksi aarrekarttaa tämän herkun löytämiseksi.

17. Parisuhdetuotteet


jouluinen herkkujuoma

Löytyikö näistä ideoista teille parisuhteen joulukalenteriin uusia vinkkejä? Kerro myös omat ideasi meille kommenttikenttään!
Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page