top of page

Kokemuksia Treffiboxista - Treffiboxi auttoi Nooraa ja Heidiä muistamaan, kuinka mielenkiintoinen parisuhde on

Noora ja Heidi tutustuivat alun perin netissä. Juttu alkoi luistaa heti ja keskustelut syntyivät helposti. Vaikka nettideittailussa lähtötilanteessa käsitys toisesta ihmisestä saattaa olla pintapuolinen, voi suhde parhaimmillaan syventyä tosirakkaudeksi.


”Se oli minulle heti sellainen hetki, että ”oho, kukas tämä on!”. Tosi karismaattinen ja kiinnostava nainen. Kun matchi syntyi, niin aloimme juttelemaan”, Noora kertoo.

Heidi on käynyt elämässään läpi monia rankkoja kokemuksia ja vaiheita. Hän istuu pyörätuolissa, mikä loi suhteen alkuajalle oman elementtinsä. Toisen osapuolen reaktio asiaan jännitti.


”Halusin tuoda sen selvästi esille, että istun tuolissa ja minulla on näitä rajoitteita. Faktat tiskiin ja katsotaan, miten luistaa. Kohdattuamme kaikki oli heti tosi tasaväkistä.”, hän iloitsee jälkikäteen ja kertoo tavanneensa samanhenkisen ihmisen, joka ei kuitenkaan vaadi, että kaikki asiat tehdään yhdessä.


Alussa asiat selväksi ja kortit pöytään

Kuten varmaankin kaikissa suhteissa, myös Heidin ja Nooran tarinassa alussa oli juonenkäänteitä ja hetkiä, jolloin asioita piti työstää hiukan enemmän.


”Kun sitoutumiskammoisen kumppanin kanssa lähtee rakentamaan suhdetta, niin siinä saa vähän taistella tuulimyllyjä vastaan, että toinen uskaltaa rakastua ja saada luottamaan siihen, että kaikki toimii.”, Heidi muistelee.


Heidin elämä on ollut aiemmin jossain määrin julkisuudessa ja hänen vaiheistaan on kirjoitettu lehdissä. Noora muistelee, että hän ei tarkalleen tiennyt suhteen alkuvaiheessa Heidin julkisuudesta, mutta tavattuaan ja selviteltyään asiaa hän ymmärsi paremmin, kenestä on kyse. Ulkopuoliselta keskustelulta hän kuitenkin sulki silmänsä.


”Siinä vaiheessa, kun tulin julkisuuteen omalla nimelläni Heidin puolisona, niin en ole tietoisesti altistanut itseäni sille, että mitä joku on meistä mieltä. Se on ollut tiedostettu päätös, sillä tiedän, miten kapeasta perspektiivistä monet ihmiset katsovat maailmaa ja parisuhteita.”, hän sanoo ja kertoo kuinka tärkeimmät ihmiset, kuten perhe ja ystävät näkivät nopeasti suhteen positiivisen vaikutuksen häneen.


Heidi solahti joukkoon jopa niin hyvin, että perhetapaamisista tuli nopeasti erittäin mutkattomia.


”Siinä kohtaa, kun äitini on tavannut Heidin, niin eihän hän edes juttele minun kanssani, kun näemme porukalla.”, Noora naurahtaa.


Heidille muistuu mieleen tapaus tanssilattialta. Lyhyt kohtaaminen tuntemattoman kanssa on osoitus siitä, miten hyvä parisuhde ja rakkaus loistavat ulospäin.


”Siihen tuli yksi mies, joka tuli sanomaan, että ”te olette niin söpön ja ihanan näköisiä.” Se oli jotenkin tosi ihana kommentti.


Yhteiset projektit ovat ihania, mutta omakin aika on suhteessa tärkeää

Kuten todettua, kaksikko ei tee kaikkia asioita yhdessä. Yhteiset kokemukset ovat kuitenkin tärkeitä ja kumpikin painottaa, että niitäkin on suhteessa tärkeää olla.


”Olen itse melkein kaiket päivät kotona opiskelemassa, niin emme ole koko ajan yhdessä. Toki on myös tosi kiva mennä vaikkapa pelaamaan VR-pelejä tai leffaan, syömään tai lauantaiaamuna aamupalalle kaupungille. Pieniä juttuja paljon ja isoja asioita sitten harvemmin.”, Heidi pohtii pariskunnan ajankäyttöä.


Noora lisää, että heidän suhteeseensa kuuluvat monet yhteiset projektit – niin pienet kuin isotkin.


Esimerkiksi haastatteluhetkellä he valmistelevat tuparijuhlia ystävilleen. Pariskunta on juuri muuttanut yhteiseen omistusasuntoon.


”Välillä se voi olla huonekalun tuunaamista, välillä yhteisen asunnon ostaminen tai matkan suunnittelua. Teimme myös koirapentueen, johon liittyi paljon valmistelua ja pentujen täyteistä aikaa. Nyt seuraamme ”lapsenlapsiamme” vähän kauempaa.”, Noora hehkuttaa.


Naiset muistuttavat, että suhteessa on kyse unelmien toteuttamisesta ja siitä, että toisen kanssa uskaltaa mennä epämukavuusalueelle tekemään jotain uutta. Yhteiset kokemukset ja tärkeät asiat koetaan sitä kautta.

Heidi ja Noora ovat onnellisia yhdessä, mutta tietysti kuten kaikkiin parisuhteisiin, myös heidän matkaansa kuuluvat töyssyt. Erosta ei ole kuitenkaan koskaan tarvinnut puhua, sillä he ovat löytäneet itselleen hyvän tavan käsitellä asioita.


”Olen sellainen, että saatan ylianalysoida ja reagoida nopeasti, minulla tulee tunnetiloja, joita osaan mielestäni käsitellä nopeasti. Yritän nopeasti ymmärtää, mistä tunne tulee. Koen, että Heidin kanssa voin olla siinä tosi läpinäkyvä. Sanon, jos joku asia ärsyttää ja huomattuani ketjureaktion pohdimme, että mitä voimme asialle tehdä.”, Noora taustoittaa.


”Meille ei tule isoja riitoja, koska käsittelemme asioista nopeasti sen, mikä niissä ei ole mennyt putkeen ja mikä ärsyttää.”.


Omannäköisensä suhde

Pariskunta kertoo myös, että heidän arkeaan värittää omanlaisensa huumorintaju. Heillä on omat juttunsa, jota he kutsuvat urheilutermein ”pukuhuonehuumoriksi” – sellaiseksi läpänheitoksi, jota vain he ymmärtävät.


On myös tärkeää käsitellä positiivisia tunteita ja iloisia hetkiä siinä, missä ristiriitaisten fiilisten analysointi on kullanarvoista.


”Osaamme edelleen arvostaa myös niitä positiivisia asioita, joita parisuhteessa on. Välillä oikein pysähdymme miettimään, että meillä on oikeasti tosi ihanaa ja helppoa.”, Noora sanoittaa.

Pienikin kiitos arjessa on tärkeää ja muistuttaa hyvistä hetkistä sekä toisen kunnioittamisesta.


Vaikka naiset ovat olleet jo hyvän tovin yhdessä, ei heidän suhteessaan ole taantumista näköpiirissä. Uudet asiat pitävät elämän raikkaana. He ovat menneet naimisiin, ostaneet asunnon ja hankkineet yhden koiran lisää.


”Silti tuntuu, ettei pääse tarpeeksi lähelle, vaikka toinen on siinä vieressä. Edelleen miettii, että miten voi tunteet vain syventyä.”, Heidi ihastelee.


Treffiboxi auttaa parisuhteen ylläpidossa

Noora ja Heidi hankkivat jokin aika sitten Treffiboxin. Tai tarkemmin ottaen Noora hankki sen yllätyslahjana puolisolleen.


Treffiboxi on värittänyt arkea positiivisilla väreillä ensimmäisestä päivästä lähtien.


”Pari päivää sitten tapahtui Nooran mielestä paras asia, kun löysimme Treffiboxista sivun, jolla kehotettiin laittamaan seuraavan vuoden treffipäivät ylös jokaiselle kuukaudelle. Ai että, kun hän pääsi suunnittelemaan puolen vuoden treffit!”, Heidi hihkuu.

Kuten molemmat ovat tuoneet esiin, heidän mielestään parisuhteesssa mielenkiinnon ja jännityksen ylläpitäminen ovat tärkeitä asioita. Treffiboxin avulla voi koko ajan luoda uusia lähestymiskulmia.

”Treffiboxi tukee sitä, että opit ihmisestä jotain uutta riippumatta siitä, missä vaiheessa parisuhde on.”, Noora ajattelee.


”Omien kokemusten ja haavoittuvuuden jakaminen tuovat ihmisiä yhteen, oli kyseessä sitten romanttinen tai minkälainen tahansa ihmissuhde. Treffiboxi edistää konkreettisesti tätä asiaa.”, hän jatkaa.


Treffiboxi tuote ihmisen käden päällä kuvattuna


Noora on kuunnellut erään parisuhdeterapeutin podcastia. Siinä annettiin yksi teoria sille, miksi ihmiset pettävät parisuhteissaan."Ihmiset pettävät siksi, koska he löytävät itsestään jotain uutta ja jännittävää jonkun uuden ihmisen seurassa. Vanhassa suhteessa ei ole mitään vikaa, mutta oivallatkin itse olevasi mielenkiintoinen jonkun silmissä. Jos sen saa tapahtumaan nykyisessä parisuhteessa, niin se ylläpitää fiilistä, että saa toiselta paljon ja on itsekin mielenkiintoinen ja tärkeä.”


Heidi on samoilla linjoilla Treffiboxin käyttökelpoisuudesta parisuhteen maustajana. Sen parissa jopa innostuu.


”Treffien suunnittelu puoleksi vuodeksi eteenpäin oli virkistävää. Ideoita alkoi tulla nopeasti. ”Tehdään tämä! Eikun hei joo, tehdään tuo!”. "Treffiboxi on helppo tapa pitää suhdetta mielenkiintoisena.”.


Treffiboxi on hyvän parisuhteen piristys

On hyvä muistaa, ettei Treffiboxi vastaa esimerkiksi parisuhdeterapiaa tai sen ensisijainen tarkoitus ei ole olla kriisisuhteen pelastaja.


”Suhteen ei tarvitse olla uusi tai kriisissä, että noihin asioihin keskittyy. Vähän niin kuin terveyttä ja ruokavaliota kannattaa pitää silmällä koko ajan, etteivät ne kriisiydy.”, Noora huomauttaa.


Treffiboxista löytyy monenlaisia tapoja keskittyä parisuhteeseen, sen ylläpitoon ja hoitoon. Sanonnan mukaan rakastuminen on tunne ja rakastaminen on tietoinen päätös, jota ihana tunne tukee.

”Kun selailin Treffiboxin parisuhdekortteja, niin en hirveästi halunnut sanoa ääneen, että mitä niissä on. Halusin, että on vielä se ässä hihassa, vielä senkin jälkeen, kun olemme lukeneet kirjaa ja miettineet mitä treffejä meillä on tulossa. Treffiboxin kortteja voi hyödyntää työkaluna myöhemminkin. Kortit tuovat uutuudenviehätystä.”, Noora kertoo huomioistaan.


Treffiboxi Mini

Heidi ja Noora tapasivat toisensa netissä. He antoivat itselleen uuden mahdollisuuden rakastua, vaikka kummallakin oli takana vaikeuksia ja epäonnistumisia. Tavattuaan kumpikin oli valmis yrittämään tietoisesti saada pysyvän parisuhteen.


”Ihmiset jättävät usein paljon kohtalon varaan. ”Todetaan vain, että ketään ei ole tullut vastaan”.


Kun miettii Heidin tilannetta, niin hän olisi voinut jäädä siihen, ettei edes altista itseään parisuhteelle ja rajoittavilla uskomuksilla rajoittanut omaa käyttäytymistä.”, Noora huomioi.


”Toivoisin, että ihmiset ymmärtäisivät, että asioita voi muuttaa millä tahansa elämän osa-alueella. Muovautuminen jatkuu, vaikka elämäämme ja olemistamme rajoittaisivat tietyt asiat.


Kaikkea ei välttämättä voi muuttaa, mutta meillä on paljon valtaa siihen, miten asioihin suhtaudumme ja mitä pieniä asioita voimme muuttaa arjessamme.”, Noora painottaa.


”Tunne-elämän puolella voi aina kehittyä.”, Heidi komppaa puolisoaan.


Kokemuksia Treffiboxista haastattelu toteutettu yhteistyössä Sanaseppä Median kanssa


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page