top of page

15 treffi-ideaa kesätreffeille!

Kesä! Lämmin ja valoisa vuodenaika, joka yleensä on odotettu pitkän ja pimeän talven jälkeen. Minkälaisia treffejä kesäisin voisi toteuttaa? Tässä olisi 15 treffi-ideaa kesätreffeille. Treffivinkkejä moneen makuun, ei muutakuin testailemaan!

1. Turistina omalla paikkakunnalla


Lähtekää avoimin mielin tutkimaan asuinpaikkaanne. Vaikka olisitte asuneet jo pitkään nykyisellä paikkakunnalla, niin sieltä hyvin todennäköisesti voi löytyä vielä jotain sellaista tekemistä mitä ette ole vielä kokeneet. Etsikää erilaisia aktiviteetteja tai tapahtumia mihin osallistua ja pääsette kokemaan kotikuntanne eri näkökulmasta kuin tavallisesti. Saatte lämpimiä muistoja ja voitte löytää uusia mielenkiintoisia paikkoja, joita esitellä tutuille myöhemmin!


2. Road trip


Jos teillä on auto käytössä, niin lähtekää road tripille! Nykyisin auton vuokraaminen omalla kotipaikkakunnalla on tehty helpoksi ja vaivattomaksi, joten ei sekään ole ongelma, vaikka omaa autoa ei omistaisi. Aurinkoinen päivä, ikkunat auki, PMMP:n Kesäkaverit- biisi soimaan ja tien päälle! Voitte päättää määränpään jo etukäteen ja pysähdellä matkalla halutessanne vaikka jätskillä tai jos oikein seikkailumieltä löytyy, niin päättäkää lennosta mihin ajatte! ”Seuraavasta risteyksestä mennään vasemmalle ja katsotaan mitä sieltä löytyy”. Tai voitte ottaa esim. lähiseudulta 5 uimarantaa kartalle ja käydä pulahtamassa jokaisessa. Road trippejä voi tehdä erilaisia, joten tehkää siitä teidän oman näköinen!


3. Pienen budjetin haaste


Päättäkää etukäteen summa, esim. 5 euroa. Lähtekää pois kotoa, esim. kauppakeskukseen, torimyyjäisiin tai kirpputorille. Molemmat valitsevat yhden esineen, johon budjetti riittää ja lopuksi vertailette kummalla oli hauskempi tai omituisempi esine! Voitte ostaa tuotteen muistoksi tai ottaa vaan selfien tuotteen kanssa ja säästää summan. Tästä voi tehdä myös tavan ja valita jokaiselle eri kerralle teeman esineelle, esim. eläin, kulkuväline, ruoantekoväline yms.

4. Yöuinti


Kesällä valoa riittää pitkälle iltaan asti. Yleensä iltaisin on myös tyyntä, jolloin uimassa käyminen voi olla ihanan hiljainen ja rauhoittava kokemus. Käykää yhdessä yöuinnilla ja mikäli kyseessä on rauhallinen ranta, niin keskittykää siihen rauhallisuuteen, mikä siellä vallitsee. Voitte tähdätä uinnille myös auringonlaskun aikaan!

5. Omannäköinen piknik


Tuleeko teillekin mieleen piknikistä punavalkoruudullinen piknik-peitto, kori täynnä eväitä ja puistohengailu? Piknik on mahtava konsepti ja ehdottomasti hyvä treffivinkki. Piknikin voi kuitenkin tehdä myös omannäköisenä. Voitte hyödyntää myös treffi-idea-korteista saatuja ruoka ja juomavinkkejä piknikillänne. Menkää torille, puistoon, rannalle tai metsään piknikille ja nauttikaa hetkestä. Muistakaa kuitenkin kerätä roskat mukaan!


6. Taidetreffit ulkona


Tässä ei tarvitse olla mestaritaiteilija vaan avoin mieli riittää. Ottakaa tyhjä canvas-taulu ja maalaustarvikkeet, tai vesiväritarvikkeet ja paperia mukaan ja lähtekää vaikka puistoon hengailemaan. Voitte taiteilla toisenne, rakkaan lemmikin tai vaihtoehtoisesti keksiä yhtenäisen teeman, josta molemmat tekevät oman taideteoksensa. Käyttäkää mielikuvitusta!

Tämän voi toteuttaa ehdottomasti myös ihan kynällä ja paperilla.


7. Vesillä seikkailu


Mikäli vesi on molemmille mieluinen elementti, niin lähtekää tekemään jotain veden ääreen. Vuokratkaa SUP-laudat ja käykää retkellä. Löytyisikö paikkakunnalta jokin lyhyehkö järjestettävä veneristeily? Löytyykö lähipiiristä soutuvene, jota voisi lainata? Jos vauhtia kaipaatte, niin vesiskoottereilla ajelu voisi olla teidän juttu!


8. Luontoretki


Löytyykö lähistöltä metsikköä, johon voi lähteä retkelle? Tai joku luontopolku, pitkospuut tai kansallispuisto? Luonnossa mieli lepää ja on mukavaa päästä pois hetkeksi kotioloista. Varsinkin pois tietokoneruutujen, telkkarin ja puhelimen äärestä. Suunnatkaa johonkin luontoretkelle ja nauttikaa Suomen kauniista luonnosta. Laskekaa kuinka monta eri eläintä bongaatte, rakentakaa kaarnavene tai maja tai kokeilkaa, tunnistatteko eri puulajeja. Kirjastosta voi ennakkoon lainata kasvi-, puulaji- tai eläinkirjan ja lähteä tutkimusmatkalle. Etukäteen voi selvittää löytyykö paikalta nuotiopaikka, jolloin voi halutessaan ottaa eväät mukaan ja pitää herkkutauon välillä. Metsä on hyvä paikka ottaa treffeille mukaan myös karvaiset perheenjäsenet. Jälleen kerran, muistakaa pitää luonnosta hyvä huoli <3

9. Lajikokeiilu


Löytyisikö jokin uusi laji mitä voisitte lähteä kokeilemaan? Ei kannata pelätä sitä “kun en kuitenkaan osaa”. Käykää kokeilemassa vaikka tennistä tai SUP-lautailua. Miten olisi seinäkiipeily tai geokätköily? Katsokaa minkälaista tarjontaa ja lajikokeilua on lähiympäristössä tarjolla ja heittäytykää rohkeasti mukaan.


10. Aamupalatreffit


Lähtekää syömään aamupala ulos. Tarkastakaa löytyykö kahvilaa, hotellia tai mukavaa brunssipaikkaa, jossa löytyisi valmis aamupalamenu. Aamupalan voi tehdä myös itse kotona, pakata mukaan ja mennä vaikka puistoon syömään! Ideana tässä on poistua kotoa heti aamusta ja aloittaa päivä mukavasti ja erilaisesti kuin tavallisesti.


11. Juomatasting


Osallistukaa juomatastingeihin. Mikäli olette viinin tai oluen ystäviä, voitte tarkistaa löytyykö lähistöltä tahoa, joka järjestää niitä. Mikäli ei halua käyttää paljoa rahaa, voi ostaa kotiin esim. erilaisia oluita tai limsoja ja tehdä tastingin itse! Ostakaa useampaa erilaista juomaa, yrittäkää löytää niistä jotain teittyjä aromeja tai makuja ja lopuksi pisteyttäkää ne. Katsokaa opitteko omasta juomamaustanne jotain uutta.


12. Jäätelötreffit


Niinkin yksinkertainen asia kuin jäätelön syöminen voi käydä treffeistä! Etsikää lähin jätskikioski tai käykää hakemassa kaupasta jäätelöt ja menkää syömään jädet kesän kunniaksi! Testatkaa uutuusmakuja tai valitkaa sokkona jäätelöt. Ensi kesää varten olette viisaampia, jos löytyykin uusia herkkuja!


Jäätelötreffit


13. Kesäiset reseptit


Kokkailkaa kesäistä ruokaa. Etenkin kuumina päivinä voi tehdä mieli syödä raikasta ruokaa. Jos oikein innostutte, voitte pohtia alku-, pää- ja jälkiruoankin. Voitte tehdä myös kesäiset drinkit aperitiiviksi! Treffi-ideakorteista löytyy myös lisää hyviä vinkkejä erilaisiin ruoan ja juoman parissa tehtäviin aktiviteetteihin treffeillä.


14. Torimarkkinat


Jos paikkakunnalla järjestetään viikonloppuisin, tai harvemmin, torimarkkinat, niin käykää tutustumassa tarjontaan. Kokeilkaa uusia ruokia, juokaa lettukahvit tai kierrelkää muuten vaan. Kenties löydätte jotain mielenkiintoista ja tarpeellista sieltä ja voitte tukea pienyrittäjää tai käsityöläistä!


15. Stailatkaa toisenne


Molemmat saavat pukea toisensa haluamallaan tavallaan. Esim. kuinka pukisit toisen jos lähtisitte ravintolaan syömään tai jos lähtisitte hienoihin juhliin. Voitte sopia sääntöjä, esim. “ei saa olla yleisimmin käytetyt housut” jne. Mikäli olette tyytyväisiä lopputulokseen, on siitä hyvä jatkaa samoilla vauhdeilla oikeasti treffeille vaikka ravintolaan!


Tässä 15 treffi-ideaa kesätreffeille! Tsekkaa myös meidän Treffi-ideat - tuote, mistä löytyy 50 erilaista ideaa treffeille. Jos sulla on joku tosi hyvä idea, kommentoi ihmeessä se tähän postaukseen!


Jos kaipaat ideoita sadepäivien treffeille, niin täältä löydät lisää ideoita treffipäiviin!
Kesäinen päiväbrunssi
15 treffi-ideaa kesätreffeille! Kesätreffit brunssilla.

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page