top of page

10 inspiroivaa treffi-ideaa pariskunnalle

Olemmekin jo päässeet treffi-ideoiden ja -vinkkien makuun aikaisemmissa postauksissamme. Olemme jakaneet aikaisemmin tipsejä muun muassa talvitreffeille, sadepäiville sekä kahdenkeskisiin keskusteluhetkiin.

 

Voit lukea aikaisemmat postaukset klikkaamalla haluamaasi blogipostausta:

 

Halusimme koostaa parhaat palat treffi-ideoista, jotka sopivat varmasti jokaiseen vuodenaikaan. Tässä olisi 10 inspiroivaa treffi-ideaa pariskunnalle eli teille, jotka olette tunteneet toisenne jo pidempään ja varmasti päässeet kokeilemaan jo monenlaisia aktiviteetteja yhdessä. Kurkatkaa ihmeessä vinkit läpi ja kokeilkaa, josko näistä ideoista löytyisi teille jotakin mieluista ja uutta treffitekemistä parisuhdehetkiinne.

 

1. Helppoa ja vaivatonta yhdessä olemista


Suhteessa yhteinen aika, rento yhteinen oleminen, läsnäolo ja kommunikaatio ovat varmasti asioita, joiden tärkeyden tiedostamme, mutta aito panostus saattaa välillä unohtua kiireisen arjen keskellä.

 

  • Helppo ja vaivaton tapa panostaa näihin suhteen merkityksellisiin tukipilareihin on keskustella ja tehdä yhdessä suunnitelma, kuinka voisitte nyt ja jatkossa panostaa teille tärkeisiin teemoihin. Kirjatkaa ylös asioita, jotka koette tärkeänä päivittäisessä arjessa ja pohtikaa yhdessä, millaisilla konkreettisilla asioilla voisitte näitä osa-alueita suhteessanne kehittää. Tämän aktiviteetin jälkeen teillä suunnitelma valmiina, jonka voitte ottaa käyttöön heti. Pohtikaa näitä asioita rauhassa ja valitkaa esimerkiksi kolme tärkeintä konkreettista asiaa, joita toteutatte tulevina päivinä ja viikkoina. Asiat monesti konkretisoituvat jo keskustelun tasolla, kun ajatuksille annetaan tilaa, mutta kirjoittamalla asioita yhdessä ylös, ne on myös helpompi viedä käytäntöön.

 

2. Pienillä jutuilla piristystä parisuhteeseen


Monesti ajattelemme, että kumppanin tai parisuhteen piristäminen vaatii aikaa, luovuutta ja rahaa. Parisuhteen hyvinvointi rakentuu kuitenkin monesti hyvin pienistä arkisistakin asioista, jotka eivät vaadi sen ihmeellisempiä taikatemppuja.

 

  • Tehkää teille perinteisistä ja itsestään selvistäkin hetkistä tietoisesti ihania yhdessä olon hetkiä. Ottakaa hetki toisillenne, napatkaa taskuun vaikkapa suklaapatukat ja käykää kävelemässä lähipuistossa nauttimassa ulkoilmasta ja kertokaa toisillenne muutamia hyviä asioita toisistanne ja suhteestanne. Hyvän fiiliksen kävelylenkki ei vaadi teiltä paljoa, mutta kun lenkistä tekee tietoisesti hieman lämminhenkisemmän ja panostaa tässäkin aitoon läsnäoloon, se voin tuoda aivan eri fiiliksen teidän välillenne.

 

3. Tekemättömät tehdyksi - helpotusta arkeen


Monesti saatamme säilytellä ajatuksissamme asioita, jotka salakavalasti kuluttavat meitä. Monessa tapauksessa ne saattavat olla niin sanotut ”tekemättömät työt”.

 

  • Voisiko jostakin kuormittavasta tai stressaavasta tekemättömästä asiasta tehdä yhdessä mukavan aktiviteetin, jolla asian saisi pois mielestä ja voisitte hengähtää yhdessä ylpeinä toisistanne, kun asia on saatu tehtyä tai päätökseen? Paino pois harteilta ja kivi pois sydämeltä? Ottakaa yhdessä tavoitteeksi tehdä ainakin yhdestä tällaisesta asiasta positiivinen kokemus saattamalla asia päätökseen.

 

4. Seurassa syntyy uusia ideoita ja näkökulmia – Tupladeitit goes next level


Kahvitteluhetket ja mökkiviikonloput kaveriporukalla ja tuttavapariskuntien kanssa on varmasti monelle tuttu juttu ja arkipäivääkin, mutta voisiko tupladeitit -idean viedä seuraavalle tasolle?


  • Voisitteko sopia tuttavapariskunnan kanssa, että viettäisitte tupladeitit, jossa kävisitte tavallista syvällisempiä keskusteluita parisuhteista hyvässä, positiivisessa hengessä ja miettisitte ja jakaisitte porukalla ajatuksianne ja uusia ideoita, kuinka parisuhdetta voisi piristää ja tuoda siihen lisää kipinää. Voitte jakaa hyväksi todettuja käytänteitä yhdessä sekä kehitellä porukalla täysin uusia ideoita ja inspiroitua yhdessä. Keskusteluissa voi hyödyntää apuna esimerkiksi parisuhteen keskustelukortteja, joidenka kautta keskusteluita voi laajentaa ja syventää. Voitte myös suunnitella ja pallotella ideoita, voisitteko toteuttaa esimerkiksi yhteisen parisuhdereissun? Antakaa luovuuden kukkia ja pitäkää porukalla hauskaa!

 

5. Hyvinvointia parisuhteeseen psyykkisestä, fyysisestä sekä sosiaalisesta hyvinvoinnista

 

Hyvinvointi parisuhteessa kumpuaa henkilökohtaisesta psyykkisestä, fyysisestä sekä sosiaalisesta hyvinvoinnista.


  • Mitäpä jos varaisitte seuraaville treffeillenne esimerkiksi henkilökohtaisen personal trainerin, mentaalivalmentajan, seksuaaliterapeutin tai esimerkiksi hengitysvalmentajan? Voitte löytää uusia keinoja pitää huolta omasta hyvinvoinnistanne, joka tuo hyvinvointia myös parisuhteeseen. Kokeilkaa jotakin täysin uutta tapaa panostaa yhdessä hyvinvointiinne.

 

6. Heittäytymistä kerrakseen!

 

Nauru, ilo, huumori ovat elämän suola ja näitä tarvitaan vahvasti myös parisuhteessa. Miten yhteisiin hetkiin voisi tuoda lisää iloa? Kokeilkaapa esimerkiksi tätä:


  • Kehitelkää omat stand-up esitykset ja esittäkää ne toisillenne. Tässä voi joutua menemään oman mukavuusalueen ulkopuolelle, mutta antakaa palaa, siitä tulee varmasti hauskaa!

 

7. Aistikkaita herkutteluhetkiä

 

Tavallisen illallisen tai viikonlopun herkkuhetken päivitys:

 

  • Kokatkaa toisillenne pieniä annoksia, joita maistelette vuorotellen silmät suljettuina. Millaisia aistimuksia, makuja ja tuoksuja tunnistatte ja mitä ne herättelevät? Tunnustelkaa, makustelkaa ja tuoksutelkaa tuotoksianne kaikessa rauhassa ja nauttikaa aistirikkaasta kokemuksesta.

 

8. Auttamisen ilo

 

Auttamisessa kaikki voittaa!


  • Voisitteko suunnitella yhdessä auttamisen päivän? Miettisitte yhdessä, ketä ja miten voisitteko jotakin ihmistä tai tahoa auttaa, jonka te koette merkitykselliseksi ja joka toisi iloa avun saajalle? Hyväntekeväisyyskohteita löytyy runsaasti, mutta mitäpä, jos järjestäisitte treffit siten, että lähtisitte auttamaan konkreettisesti? Mikäli teillä ei ole heti mielessä selkeää auttamisen kohdetta, voitte tutkailla vaihtoehtoja esimerkiksi Commun kautta, jossa apua pyydetään ja voidaan tarjota vapaaehtoisuuteen perustuen. Tutustukaa: https://commuapp.fi ja tehkää päivän hyvä teko yhdessä.

 

9. Kehokarkkia

 

Vaikka kotona toisen hartioiden hierominen on ihanaa ja tärkeää läheisyydenkin näkökulmasta, niin voisiko yhteinen rentoutumishetki tai esimerkiksi parihieronta sopia teille?


  • Varatkaa yhteinen hierontahetki rentoutumista tarjoavasta kylpylästä tai hyvinvointikeskuksesta ja jatkakaa rentoutumista tarvittaessa kotona. Tarjolla on nykyään monenlaisia rentouttavia hoitoja, mutta tutkikaa erityisesti paikkoja, joissa voitte nauttia hoidosta yhtäaikaa. On se sitten perinteinen hieronta, kuumakivihoito tai esimerkiksi rentoutumiskellunta, niin yhdessä se on taatusti mukavampaa!

 

10. Uutta oppimassa suhteessa

 

Voisitteko viettää treffit uuden opettelun parissa? Olisiko joku taito, joista olette jo ehkä aikaisemminkin keskustelleet, mutta ne on jäänyt toteuttamatta tai ette ole vielä ehtinyt yhdessä keskustelemaan?

 

  • Käykää yhdessä keskustelua siitä, että millaisia taitoja haluaisitte oppia ja löytyisikö jotakin yhteistä, johon voisitte tässä hetkessä alkaa panostamaan yhdessä. Haaveiletteko esimerkiksi jostakin ulkomaanmatkasta ja voisitte yhdessä opetella kyseisen maan kielen perusteita tai olisiko esimerkiksi villasukkien neulominen ajankohtaista ja voisitte harjoitella tätä yhdessä? Onko toisella teistä joitakin vahvuuksia, joita voisitte vahvistaa yhdessä oppien? Mahdollisuuksia on monia ja pitkään suhteessa olevillakin on monesti sellaisia taitoja, joista myös kumppani voisi hyötyä ja haluaisi ehkä oppia, mutta opettelu on vain jäänyt unholaan? Ottakaa tälle hetki ja miettikää, millainen oppiminen voisi tässä hetkessä olla teille molemmille inspiroivaa ja mielekästä ja lähtekää toteuttamaan sitä yhdessä.Ovatko nämä 10 inspiroivaa treffi-ideaa pariskunnalle sinun bucket listallasi?


10 inspiroivaa treffi-ideaa pariskunnalle teksti treffiteemaisella taustalla

Jaa fiiliksesi meille kommenteissa, mitä tykkäsit ideoistamme ja haluaisitteko meidän jatkossakin jakavan lisää treffi-ideoita pariskunnille? 😍


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page