top of page

Sadepäivän treffivinkitUlkona sataa ja keli on harmaa, eikä ulos lähteminen välttämättä houkuttele? Ei se mitään, sadekeleilläkin voi keksiä mukavaa treffitekemistä kumppanin kanssa.


Jos sadekelit latistaa mieltä tai tylsyys iskee, niin mitä jos pyhittäisi sadepäivän parisuhteen huoltamiseen ja syventämiseen? Sadepäivän treffivinkit voivat tuoda mukavaa vaihtelua perinteisiin treffeihin.


Kuulostaako seuraavat mietteet tutulta?


“pitäisi käydä treffeillä enemmän” “pitäisi keskustella enemmän kumppanin kanssa” ”pitäisi kokeilla jotain uuttakin tekemistä yhdessä”


Sateinen päivä on loistava hetki tarttua näihin mietteisiin ja pistää ajatukset teoiksi. Kun käytätte sadepäivän hyödyksi ja huollatte parisuhdettanne, niin elämä voi hymyillä taas entistä enemmän auringon paistaessa taivaalla.


Treffi-ideoita sadepäivälle


1. Sisäliikunta-aktiviteetti


Sadepäivää voi paeta sisäliikunnan pariin. Liikunta on loistava keino yhdistää hupi ja hyöty. Käykää kokeilemassa yhdessä uutta aktiviteettia, tai jotain vanhaa tuttavuutta. Löytyisikö paikkakunnalta seinäkiipeilypaikka? Sulkapalloilua? Paritanssia? Ehkä uimahallireissu voisi tulla sadepäivänä tarpeeseen? Uimisen ja saunomisen jälkeen voi halutessaan vielä juoda kahvit uimahallilla treenin kunniaksi.


2. Lautapeli-ilta


Onko teillä jokin yhteinen lautapeli, josta tykkäätte? Tai useampia? Ottakaa koko illan kestävä lautapelihetki. Tehkää hyvää ruokaa, ostakaa naposteltavaa ja lempijuomianne pelien yhteyteen. Jos kotoa ei löydy mitään lautapeliä, niin kirjastoista voi nykyään lainata kirjojen lisäksi myös pelejä.


3. Sarjamaraton


Jos tykkäätte katsoa sarjoja, niin pitäkää sarjamaraton. Tehkää esim. olohuoneeseen oma mukava kotiteatteri: levitelkää sohvatyynyt tai tuokaa patja lattialle, vetäkää peitot päälle ja ottakaa mukava asento omassa pienessä leffapesässä. Kylkeen vielä popcornit ja limut niin sarjamaraton voi alkaa!

nainen nauttimassa shampanjaa sängyssä kylpytakissa
elokuvatreffit kotona

4. Huono elokuva

Jos sarjamaraton ei ole teidän juttunne eikä sopivaa elokuvaa meinaa löytyä suoratoistopalvelusta, niin kokeilkaa valita tarkoituksella mahdollisimman huonot arvostelut saanut elokuva. Kauanko pystytte katsomaan elokuvaa nauramatta tai että täytyy ääneen sanoa, kuinka huono se on?


5. Päiväunet


Avatkaa ikkunat ja sulkekaa kaikki ääntä pitävät laitteet ja toiminnot. Käpertykää peiton alle ja kuunnelkaa rauhoittavaa sadetta. Samalla asunto tuulettuu ja saatte nukuttua tunnelmalliset päikkärit sateen ropinassa. Jos uni ei tule, niin päiväunihetki voi olla myös läheisyyden hetki. Olkaa läsnä ja lähellä toisianne, hiljaisuudessa tai keskustellen.


6. Leipokaa


Mikäs sen parempi tapa viettää sadepäivän treffejä, kun leipoa! Leipokaa pellillinen sämpylöitä, korvapuusteja tai tehkää vaikkapa täytekakku. Jos jää herkkuleivonnaisia yli, niin voitte pyytää kaveripariskunnan kylään ja järjestää tuplatreffit!


Mahtavia vinkkejä eritasoisille leipojille löytyy esim. täältä.


7. Ilmaista tekemistä omassa kotikaupungissa


Oletteko tutkineet mitä ilmaista tekemistä omasta kaupungista löytyy? Googleen voi kirjoittaa “ilmaista tekemistä *kaupunki* ja löytää yllättäviäkin paikkoja, joita pääsee ihastelemaan täysin ilmaiseksi ja sadepäivänä sisätiloissa. Useat museot ja taidegalleriat esimerkiksi tarjoavat ilmaisen sisäänpääsyn kuukauden tiettynä päivänä/kellonaikana. Varsinkin kesällä omalta paikkakunnalta voi löytyä useita eri ilmaisia tapahtumia moneen makuun.

8. Korttitalohaaste


Ottakaa pelikortit tai mitkä tahansa kortit esiin, millä pystyy rakentamaan korttitalon. Molemmat rakentavat omansa ja ennen aloittamista sovitte mitä sen kierroksen voittaja saa/mikä sen kierroksen panos on! Voitte kisailla korttitalon korkeudesta tai komeudesta, it's up to you!


Esimerkkejä:

Voittaja saa:


· päättää mihin kahvilaan mennään

· valita mikä elokuva katsotaan

· jalkahieronnan


Häviäjä:


· tarjoaa max. 5 euron edestä yhteisiä yllätysherkkuja kahvilasta/kaupasta

· toteuttaa vapaavalintaisen yllätyksen kotioloissa voittajalle

· toteuttaa yhden toiveen voittajan toiveiden mukaan


Asettakaa sellaisia panoksia, mistä kummallekin tulee hyvä mieli, sekä voittajalle että häviäjlle. Haasteen ei ole tarkoitus pahoittaa kenenkään mieltä.

9. DIY-kotiprojekti


Keksikää joku yhteinen projekti kotona, minkä voitte aloittaa ja minkä etenemiseen pystytte molemmat vaikuttamaan. Aloittakaa esim. kurkun kasvatusprojekti, tai tehkää oma pieni ekosysteemi.


Onko ollut puheissa jo pitkään jokin kotiin liittyvä remontti, mikä on vain odottanut aloittamista? No nyt sen voi aloittaa tai ainakin edistää suunnitelmia sen suhteen!


10. Kirjoittakaa kirje

Kirjoittakaa toisillenne rakkauskirje. Ottakaa tähän oma rauhallinen hetki ja miettikää mitä toisessa arvostatte eniten. Mitä ihania muistoja sinulla on hänestä ja missä haluat nähdä teidät vaikka vuoden päästä. Kertokaa vain positiivisia asioita ja ammentakaa niitä muistojenne syövereistä. Mitä kaikkea olettekaan jo kerennyt kokea tai mitä toivoisitte kokevan yhdessä?


Tämä tehtävä sopii niin vastarakastuneille kuin myös jo pitkään yhdessä olleille.

11. Keskusteluhetki


Käyttäkää sateinen päivä hyödyksi ja rauhoittukaa keskustelemaan. Pistäkää puhelimet äänettömälle ja pois ulottuvilta, jotta olette molemmat läsnä hetkessä.


Puhukaa siitä, miten koette parisuhteenne tällä hetkellä, mitä haaveita teillä on lähitulevaisuudesta. Haluaisitko lähteä reissuun? Tai haluaisitko käydä kokeilemassa juuri avatun ravintolan? Haluaisitteko keskustella omista tarpeista ja toiveista? Tuokaa esiin yksityiskohtia tulevaisuudesta mitä haluatte, jotta molemmat tietävät mitä toinen haluaa.


Keskustelkaa myös pitkän aikavälin unelmista: Minkälaisia asioita toivot parisuhteelta tulevaisuudessa? Mitä haluaisit saavuttaa toisen kanssa tai mihin suuntaan haluaisit viedä parisuhdetta?


Meillä on myös tähän tarkoitukseen sopivia tuotteita, jotka voivat helpottaa keskustelun johdattamista. Heti käyttöön soveltuvat digitaaliset keskustelukortit löydät täältä.


Juttutuokio parisuhteen keskustelukortit
Juttutuokio keskustelukortit


Tässä on Treffiboxin sadepäivän treffivinkit! Voit jakaa myös omat parhaat sateisten päivien treffivinkit kommenteissa.


Kesäpäivän treffivinkit löydät toisesta postauksestamme täältä.

Комментарии

Оценка: 0 из 5 звезд.
Еще нет оценок

Добавить рейтинг
bottom of page