top of page

Mistä rakentuu terve parisuhde? - Arjen rakkautta rakentamassa

Etsitkö positiivisempia näkökulmia ja konkreettisia vinkkejä terveen parisuhdearjen luomiseen? Siinä tapauksessa kannattaa jatkaa lukemista. Terve parisuhde saa meissä aikaan ihmeellisiä asioita ja se on yksi elämämme tärkeimmistä ihmissuhteista, joten miksi emme käyttäisi sen kehittämiseen aikaa ja panostaisi siihen sekä pienillä että hieman isommillakin teoilla?

 

Parisuhdetta voisi kuvainnollisesti verrata kasvavaan lapseen: se vaatii hoivaa, huolenpitoa, rakkautta sekä läsnäoloa kasvaakseen kestäväksi, vahvaksi ja onnelliseksi kokonaisuudeksi. Olemme listanneet alle positiivisempaa arkea luovia teemoja ja keskustelua avaavia parisuhde aiheisia kysymyksiä, jotka voivat syventää yhteyttä kumppaniisi ja kehittää teitä molempia kumppaneina. Näitä vinkkejä ja kysymyksiä voitte lisätä arkeenne ja katsoa miten ne voivat vaikuttaa teidän suhteenne hyvinvointiin.


kalenterimuistutus laatuaikaa parisuhteessa

1. Onko teillä riittävästi aikaa keskusteluille? Kommunikaatio on rakkauden avain!

 

Onko teillä riittävästi aikaa keskusteluille tai oletteko käyneet keskustelua kommunikaatiosta lähiaikoina? Arjessa käy monesti niin, että syvällisemmät keskustelut jäävät muiden kiireiden keskellä taka-alalle. On hyvä muistaa pitää huolta, että välillenne on ylipäätään mahdollisuus muodostua avointa ja rehellistä puhetta. Pienet keskusteluhetken arjessa ovat aina tärkeitä suhdettanne vahvistavia hetkiä, mutta muistakaa välillä varata aikaa myös syvemmälle kommunikaatiolle. Sen lisäksi, että kumppanilta kysytään päivän kuulumisia, on hyvä välillä istahtaa kunnolla alas ja käydä läpi sen hetkisiä ajatuksia omista toiveista ja tarpeista, parisuhteen tilasta sekä tulevaisuuden näkymistä. Kommunikoimalla paremmin, vältätte turhia konflikteja ja ymmärrätte toisianne aina paremmin.

 

Kysy kumppanilta esimerkiksi seuraavia kysymyksiä tulevina päivinä:

 • Mistä sinun mielestäsi rakentuu terve ja hyvinvoiva parisuhde?

 • Oletko viime aikoina päässyt toteuttamaan itseäsi ja mielekkäitä asioita riittävästi? Voisinko tukea sinua tässä jatkossa paremmin?

 • Millaisia pieniä arjen tekoja arvostaisit erityisesti?

 • Onko meillä ollut mielestäsi riittävästi läheisyyttä viime aikoina? Millaista läheisyyttä tai huomiointia kaipaisit tällä hetkellä enemmän arkeen?


2. Pieniä tekoja


Muistakaa, että parisuhteessa pienet teot voivat saada suuria muutoksia aikaiseksi kodin ilmapiirissä sekä yleisesti hyvinvoinnissa. Monesti saatamme ajatella, että hyvät jutut vaativat isoja tekoja, rahaa tai aikaa, mutta todellisuudessa hyvin pienetkin teot saattavat saada aikaan ihmeitä.

Esimerkiksi ”kiitos” tai ”anteeksi” voivat arjessa unohtua, mutta niinkin yksinkertaiset pienet-suuret sanat voivat toimia liiman lailla – pitää teidät yhdessä tiukemmin. Hymy, kiitos, anteeksi tai muu pieni muistutus siitä, kuinka paljon kumppani merkitsee sinulle, ovat parisuhteen kannalta merkityksellisiä pieniä tekoja.

  

Kysy itseltäsi:

 • Milloin viimeksi yllätit kumppanisi pienellä ilahduttavalla eleellä?

 • Voisinko tehdä jotakin saadakseni kumppanini voimaan paremmin?

 • Olenko muistanut pitää omasta hyvinvoinnistani huolta, jotta jaksan voida hyvin myös parisuhteessa?

 • Olenko muistanut sanoa kumppanille "rakastan sinua" riittävästi viime aikoina?

 

Kokeile:

 • Lähetä odottamaton tekstiviesti tai pikaviesti päivän aikana, jossa ilmaiset rakkauttasi tai jaat jotain positiivista, mikä muistuttaa kumppaniasi siitä, että hän on mielessäsi.

 • Muistuta itseäsi hymyilystä ja panosta omissa ilmeissäsi ja eleissäsi positiivisempaan fiilikseen. Katso miten se vaikuttaa sinun ja kumppanisi tunnelmaan.


3. Laatuaikaa ❤️


Yhteiseen laatuaikaan on tärkeä panostaa aika-ajoin tavallista enemmän. Panostakaa ja luokaa arkeenne aidosti rentouttavia hetkiä yhdessä, joissa voitte nauttia kiireettömyydestä ja toisistanne ilman häiriötekijöitä.

 

Kysy kumppaniltasi:

 • Milloin viimeksi vietimme aikaa yhdessä ilman häiriötekijöitä?

 • Millaisia yhteisiä laatuhetkiä kaipaisit erityisesti?

 • Voisimmeko sopia nyt, milloin seuraavaksi vietämme laatuaikaa yhdessä ilman häiriötekijöitä?

 

Kokeilkaa:

 • Sopikaa etukäteen päivä yhteiselle laatuajalle ja miettikää päivän kulukua jo hieman etukäteen.

 • Käykää läpi, mitä toivotte yhteiseltä päivältä ja muistakaa jättää tilaa yllättäville hetkille.

 • Jälkikäteen voitte keskustella, mitä tällaiset hetket teillä voisivat jatkossa tuoda ja millainen fiilis päivästä jäi.


4. Tunteet ja tarpeet

 

Kuinka hyvin tunnette toistenne tunteet ja tarpeet? Kuinka paljon olette keskustelleet aiheesta viime aikoina? Voiko olla, että kumppani kaipaisi pieniä eleitä tai tekoja, jotka vahvistaisivat suhdettanne, mutta ne ovat jääneet viime aikoina sanoittamatta? Välillä on hyvä pysähtyä keskustelemaan molempien tunteista ja tarpeista, sillä monesti oletamme tietävämme mitä toinen tarvitsee ja haluaa, mutta todellisuudessa nämä tarpeet saattavat muuttua lyhyellä sekä pitkällä aikavälillä. On kyse sitten läheisyydestä, kotitöistä tai esimerkiksi huomioinnista, niin älkää unohtako näiden keskusteluiden tarvetta arjessanne.

 

Keskustelkaa:

 • Miten voisimme huomioida toisiamme paremmin tällä hetkellä?

 • Millaisia tarpeita sinulle on noussut esiin viime aikoina, joita et ole ehkä ääneen sanonut?

 • Olenko muistanut huomioida sinua riittävästi ja millaisina hetkinä olisit kaivannut minulta enemmän huomiota?

 • Onko sinulla noussut esiin joitakin tarpeita, joita voisimme huomioida jatkossa paremmin?Parisuhde kysymykset ja yhteiseen aikaan panostaminen ovat avain vahvaan ja terveeseen suhteeseen. Olkaa avoimia keskusteluille, muistakaa pienet arjen teot, viettäkää laatuaikaa ja harjoittakaa positiivista lähestymistapaa aktiivisesti suhdettanne vahvistaaksenne. Näillä pienillä askelilla voitte yhdessä luoda vahvempaa perustaa parisuhteellenne, joka kestää läpi elämän monien vaiheiden. Terve parisuhde on jatkuvaa työtä, mutta se on myös matka täynnä iloa, ymmärrystä ja yhteistä kasvua.

 

Mitä mieltä olit näistä vinkeistä? Onko sinulla muita vinkkejä tai parisuhde kysymyksiä mielessäsi? Mistä sinun mielestäsi rakentuu terve parisuhde? Jaa ajatuksesi kanssamme kommenttiosiossa tai somessa❤️


Jos kaipaatte parisuhteeseen lisää mieltä avaavia kysymyksiä ja yhteistä keskusteltavaa, kurkkaa ihmeessä tämä Treffiboxin rakkautta huokuva tuote, jolla saatte uusia ideoita kumppanin huomioimiseen. Tällä "pienellä suurella" lahjalla voitte saada yhteiseen arkeenne lisää piristäviä ja innostavia keskusteluita sekä tekemistä ❤️


parisuhteen keskustelukortit

 Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page