top of page

11 Treffi-ideaa talvitreffeille - nappaa tästä parhaat treffi-ideat talvelle sinulle ja kumppanillesi

Talvessa on tunnelmaa! Kynttilät ja tunnelmavalot loistaa, kun vuoden loppua lähestytään kovaa vauhtia. Vaikka loppuvuotta kohti yleinen kiireen tuntu saattaa korostua tavallista enemmän, niin tunnelmallisiin hetkiin kannattaa satsata jo ennen vuoden lopun lomailua ja joulun aikaan rauhoittumista. Talvella on erinomainen mahdollisuus viettää erityisen tunnelmallisia hetkiä yhdessä kumppanin kanssa ja unohtaa hetkeksi arjen kiireet.


Lue Treffiboxin treffi-ideat talvelle sekä kotiin että kodin ulkopuolelle ja nappaa parhaimmat ideat käyttöönne.


Tunnelmalliset talven kotitreffit


1. Saunailta


Jos teiltä löytyy kotoa oma sauna, hankkikaa teille mieluisia rentouttavia saunatuoksuja, jalkakylpytarvikkeita, saunavihta tai esimerkiksi saunakosmetiikkaa, jota voitte levittää toistenne iholle. Mikäli kotoanne ei löydy saunaa ja tunnelma on vaikea rakentaa esimerkiksi taloyhtiön saunassa, on useilla paikkakunnilla jo nykyään niin kutsuttuja saunamaailmoja. Tunnelmallisia sauna-avanto-yhdistelmiä sekä erillisiä vuokrattavia saunoja, joissa voi piipahtaa jopa ravintolaillallisen kera rentoutumassa. Rentouttavan saunahetken jälkeen voi istahtaa nauttimaan iltapalasta esimerkiksi hyvän leffan ja kynttilöiden kera.

2. Leivontahetki


Jouluun valmistautuessa monilla saattaa olla paljon mietittävää ja jopa stressiä ruokien ja leipomusten vuoksi. Mitäpä jos ottaisitte yhdessä rauhallisen leivontahetken uusimmista talvisista herkuista, joita voisitte yhdessä nauttia kotosalla kaikessa rauhassa. Katso herkulliset joulureseptit täältä. Leipomiseen liittyen joulutunnelman kohottajana toimii mainiosti piparkakkutalon rakentaminen. Jos yhden talon rakentaminen sujuu näppärästi voitte rakentaa kokonaisen joulukylän.


3. Talviaiheiset elokuvat


Välillä talvella on kiva käpertyä sohvan nurkkaan viltin alle katsomaan televisiota. Valitkaa elokuva, joka liittyy jollakin tavalla talveen tai jouluun. Mikäli tykkäätte matkustella, niin voitte saada inspiraatiota minkälaisiin maisemiin voisi talvella matkustella tai ehkäpä elokuvasta löytyy ideoita tulevan joulupöydän antimiin.


4. Tuunatkaa kuumat juomat

Kirpsakalla talvikelillä on mukava juoda kuumaa juomaa. Testailkaa erilaisia kuumia juomia ja niiden variaatioita. Mille maistuisi esim. kuuma maitokaakao, johon on tiputettu palanen Fazerin sinistä tai Dumle-karkki? Entä jos siihen päälle lisää vielä kermavaahtoa? Käyttäkää luovuutta ja antakaa pisteitä luomillenne juomille.


Kokeilkaa myös erilaisia glögejä, teetä sekä jouluisilla mauilla maustettuja kahveja paikallisen paahtimon valikoimista.


5. Muistot


Käyttäkää aikaa parisuhteenne muisteluun. Tutkikaa vanhoja valokuvia, muistelkaa päivää, kun ensikertaa tapasitte ja miettikää mitä kaikkea kivaa olette yhdessä saavuttaneet. Jos pidätte askartelusta, niin voitte tehdä parisuhteestanne kirjan, johon liitätte valokuvia ja muita muistoja. Digitaalisena aikakautena ei välttämättä fyysisiä valokuvia ole, mutta niitä voi teettää varsin edullisesti, ja ne ovat kiva lisä puhelimen näytöltä katsomiseen verrattuna!


Tsekkaa myös Treffiboxin oma Parisuhteen tehtäväkirja & kerro toiselle kortit, johon on valmiiksi mietitty erilaisia yhteisiin muistoihin liittyviä tehtäviä sekä ideoita toteutettavaksi.


6. Keskustelu


Haluamme aina korostaa keskustelun ja vuorovaikutuksen tärkeyttä parisuhteessa jakaessamme treffi-ideoita, sillä se on mielestämme yksi tärkeimmistä parisuhteen sekä henkilökohtaisen hyvinvoinnin kulmakivistä. Muistakaa ottaa kiireisinäkin hetkinä edes pieniä hetkiä yhdessä vain keskustellen. Jos joulukiireet meinaa imaista mukaansa ja stressitasot nousta, niin istukaa yhdessä alas ja rauhoittakaa mielenne ja kehonne tukemalla toisianne. Kun asiat sanoitetaan ääneen ja ulos omasta päästä, ollaan jo aina askeleen pidemmällä stressinhallinnassa sekä sitä kautta paremmassa vuorovaikutuksessa kumppanin kanssa.


Jos haluaisitte panostaa yhteisiin keskusteluhetkiin, mutta esimerkiksi energiat ovat vähissä, voitte hyödyntää meidän keskustelukortteja, jotka avaavat positiivisia ja lämminhenkisiä keskusteluita välillenne.


Parisuhteen keskustelukortit


Talvi-aktiviteetit kumppanin kanssa kodin ulkopuolella


1. Tähtitaivas


Talviaika tarjoaa parhaat mahdollisuudet kirkkaan tähtitaivaan ihasteluun. Laittakaa lämmintä päälle, napatkaa vaikka kuumat kaakaot mukaan ja menkää takapihalle tai lähipuistoon fiilistelemään ja tutkailemaan, mitä kirkkaalla tähtitaivaalla on teille kerrottavaa. Joissakin kaupungeissa on myös mahdollisuus päästä ihastelemaan tähtitaivasta ja tähdenlentoja tähtitornista. Tutustukaa oman paikkakuntanne tarjontaan tai miettikää millainen paikka juuri teidän kotikonnuillanne, olisi paras tähtitaivaan ihasteluun.


2. Lumilinna


Koska viimeksi olette kahdestaan heittäytyneet lapsenmieliseksi ja rakentaneet lumilinnan, menneet lumisotaa tai kasanneet lumiukon? Tällainen yhdessä tekeminen voi luoda hauskoja hetkiä ja uutta hyvää fiilistä pimeneviin päiviin. Jos päädytte heittäytymään aktiviteettiin oikein kunnolla ja lunta riittää, niin mikseipä viettäisi yötä omassa lumilinnassa, kunhan tarvikkeet ovat kunnossa ja pysytte lämpiminä.


3. Miniloma


Miltä kuulostaisi miniloma luonnon ääressä mökillä? Oli teillä sitten oma mökki käytössä tai ei, niin pieni miniloma saunoineen, paljuineen, takkoineen ja loppusiivouksineen voi tehdä erittäin hyvää parisuhteelle näin loppuvuotta kohti mentäessä. Ottakaa yhteinen hetki ja aika sille, että voitte heittäytyä täysin vapaalle ja nauttia toistenne seurasta rauhallisessa ympäristössä. Jättäkää elektroniikka sivuun tältä minilomalta ja olkaa läsnä, se tekee hyvää! Joulun tarjoukset sekä Black Friday -tarjoukset lähestyvät, olisiko tämä se hetki kun ostatte yhteisen joulun odotus lahjan teille?


4. Kynttiläuinti


Muutamat uimahallit tarjoavat kynttiläuinteja kävijöilleen. Mikäs sen parempaa, kuin käydä yhdessä kumppanin kanssa pulikoimassa kynttilän valossa, nauttia kahviossa esimerkiksi pullakahvit ja lähteä kotiin raukeana yhteisen aktiviteetin jälkeen.

5. Pulkkamäki


Pulkkamäkeily ei ole vain lapsiperheiden juttu,eihän? Nappaa kumppani kainaloon ja suunnatkaa yhdessä viettämään reippaat ulkoilmatreffit pulkkamäkeen. Reippailun jälkeen on ihana palata kotiin, ottaa lämmin suihku ja rentoutua ilta oman kullan kainalossa.Pari laskemassa pulkkamäkeä

Tässä olisi meidän talviset vinkit yhteisiin hetkiin. Mitä näistä ideoista olette jo kokeilleet ja mitkä ideat lähtevät kokeiluun? Jaa meille kokemuksesi sekä omat treffi-ideat talvelle kommentteihin tai sosiaalisessa medissa.


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page