top of page

Treffi-ideat Tampere - Treffiboxin paikalliset treffivinkit Tampereelle

Tampere, tuo Pirkanmaalla sijaitseva kaupunki, joka on tunnettu jääkiekosta ja mustasta makkarasta. Tampere on täynnä erilaisia mahdollisuuksia treffien viettoon. Treffit ovat tilaisuus syventää suhdetta ja luoda ikimuistoisia hetkiä yhdessä. Tampereen monipuolinen tarjonta takaa, että jokaiselle löytyy jotakin sopivaa. Olitpa sitten juuri rakastunut tai juhlimassa pitkää yhteistä taivalta, Tampereella on treffi-ideoita jokaisen makuun.


Tampere tarjoaa lukuisia romanttisia ja hauskoja tapoja viettää aikaa rakkaasi kanssa. Treffiboxi on Tamperelainen yritys, joten on aika jakaa mielestämme mielenkiintoisimmat paikalliset treffi-ideat Tampereelle myös teille. Käydäänpä läpi erilaisia ideoita:


lähikuva kahvin kaadosta

Kahvilat


 • Pyynikin munkkikahvila: Legendaarinen tamperelainen munkkikahvila, joka sijaitsee upean metsikön keskellä Pyynikin harjulla. Kahvila on todella suosittu ympäri vuoden, joten kannattaa varautua jonottamaan, mutta se on sen arvoista! Kahvilan yhteydessä sijaitsee myös näkötorni, josta avautuu maisemat pitkälle joka suuntaan. Kauniit kävelyreitit, pitkät portaat ja järvinäköala tarjoavat kaikki mahdollisuudet nauttia herkullisista munkeista myös luonnon keskellä.


 • Caffè Vèneta: Tämä kahvila noudattaa nimensä mukaisesti Venetsialaista kulttuuria niin, että kahvilassa ei ole juurikaan tarjolla istumapaikkoja vaan se keskittyy enemmän take-away tuotteisiin. Se ei poista kuitenkaan sitä faktaa, että täältä saa herkullisia kahvilatuotteita mukaan ja niitä voi nautiskella Ranta-Tampellan upeissa maisemissa!


 • Konditoria Mari: Nekalassa sijaitseva legendaarinen ja erittäin suosittu kahvila on tunnettu herkullisista ja edullisista tuotteistaan. Kaikki tuotteet valmistetaan alusta loppuun käsin. Tämä kahvila on auki arkipäivisin klo 7–16, jolloin tänne kannattaa ehdottomasti suunnata, jos se sopii aikatauluun! Eväät voi napata näppärästi mukaan tai nauttia paikan päällä.


 • Laelta: Tämä kahvila sijaitsee kauniilla paikalla Ranta-Tampellassa, suoraan veden äärellä. Laelta kertoo tuovansa ihmisiä lähemmäksi käyttäen luonnon omia makuja ja toivoo, että ihmiset keskittyisivät kaikkiin aisteihinsa ilman puhelimia ja nauttien läsnäolosta. Tämä kahvila on siis erinomainen paikka käydä nauttimassa kauniista auringonlaskuista ja herkullisista erikoiskahveista tai vaikkapa lasillisesta kuohuvaa yhdessä rakkaan kanssa.


 • Kahvila Laikku: Kahvila Laikku on kahden yrittäjänaisen pyörittämä kahvila, joka sijaitsee aivan Tampereen keskustan sydämessä. Laikusta saa herkullisia lounaita, mutta meidän suosituksemme menee Laikun brunssille. Voitte valita herkullisista vaihtoehdoista kattavan menun pitkän kaavan brunssihetkiin. Myös gluteenittomat sekä vegaaniset ruokailijat on huomioitu hyvin. Tämä kannattaa testata, jos brunssit ovat teidän juttunne tai ette ole aikaisemmin sellaisia testanneet.


Ulkoilu


 • Pyynikin harju: Pyynikillä sijaitseva harju on lähellä Tampereen keskustaa sijaitseva luontoalue, joka on suosittu lenkkeilijöiden ja luonnosta nauttivien keskuudessa. Se on osa luonnonsuojelualuetta ja harjun ympäri menee n. 2,5 km pituinen lenkki, jonka lisäksi alueelta löytyy myös metsäpolkuja, mikäli haluaa vielä syvemmälle metsään. Lenkin varrelta löytyy myös näköalapaikka, josta avautuu hienot näkymät Pyhäjärvelle ja sen toiselle puolelle, aina Pirkkalaan asti! Pyynikin harjulla sijaitsee suosittu Pyynikin munkkikahvila, josta mainitsimmekin jo aiemmin tässä artikkelissa. Kävelylenkin jälkeen voi kahvilassa käydä herkuttelemassa munkin merkeissä.


 • Arboretum: Hatanpäällä sijaitseva Arboretumin alue on kaunis ja upea alue, joka koostuu kolmesta eri puistosta: Hatanpään Arboretum, Kartanopuisto ja Vihilahdenpuisto. Puistot yhdistyvät yhdeksi isoksi kokonaisuudeksi ja tarjoaa upeat puitteet rennolle kävelylenkille. Erityisesti ruusutarha, joka sijaitsee Kartanopuistossa, on erittäin upea yksityiskohta, jota kannattaa käydä ihailemassa. Ruusutarha on kauneimmillaan noin heinäkuun puolivälistä syyskuun loppuun asti. Alueella on myös kaksi kesäkahvilaa, joista toinen on kartanorakennuksessa ja toinen ruusutarhan vieressä. Treffit voivat hyvin vaikka alkaa kävelemällä alueen läpi ja jos juttu luistaa, niin jäädä vielä kahvittelemaan!


 • Kaupin maastot: Kaupissa sijaitseva urheilupuisto tarjoaa loistavat ulkoilumahdollisuudet. Kaupin alueella kulkee valaistuja ulkoilureittejä jopa 32 kilometrin verran. Reittejä on eri mittaisia, joten lyhyet tai pitkät kävelylenkit sujuvat vallan mainiosti Kaupin reiteillä! Alueella pääsee nauttimaan järvimaisemista, urheilun huumasta sekä metsän siimeksessä poukkoilevista metsäpoluista. Läheltä löytyy myös Niihaman luontopolku, jossa voi myös käydä paistelemassa makkaraa tai levähtää hetken kävelylenkin aikana.


 • Birgitan polku: Birgitan polulla on n. 50 km merkittyä patikointireittiä ja se valittiin Suomen vuoden 2006 retkikohteeksi. Vaikka reitti sijaitseekin Lempäälän puolella, on kulkuyhteydet hyvät ja välimatka Tampereelta lyhyt metsän siimekseen rauhoittumaan. Birgitan polun varrelta löytyy helppokulkuisia reittejä ja voitte valita pienen tai pidemmän patikointiretken nuotiopaikalle tai laavulle omien retkiherkkujen kera. Esimerkiksi Birgitan polun suosituin kohde, Kirskaanniemen laavu sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella, sieltä löytyy laavu, useita nuotiopaikkoja, ulkohuussi sekä kauniit järvimaisemat. Liikuntarajoitteisille Saarikonmäen laavu on oiva valinta, sillä reitti on esteetön.ihminen retkeilemässä luonnossa


Ravintolat


Tampereella riittää ravintoloista tarjontaa, joten treffit ravintolassa voi olla helppoakin järjestää! Tässä muutamia hyväksi todettuja ravintoloita:


 • 2h+k: Kaksio, eli kaksi huonetta + keittiö, sijaitsee Tampereen keskustassa osoitteessa Aleksanterinkatu 33. 2h+k ravintolaan on kaksi ovea - punainen ja vihreä. Punainen vie ruokaravintolaan, jossa on tarjolla keskieurooppalaista tunnelmaa ja herkullisia ruokia. Vihreä ovi taas vie baarin puolelle, jossa on tarjolla cocktaileja, olutta ja pubiruokaa. Punaisen oven takaa löytyy lämminhenkinen ravintola, jossa voi taatusti viettää tunnelmalliset treffit.


 • Ravintola Heinätori: Pyynikintorilla sijaitseva Ravintola Heinätori on tunnelmallinen ja intiimi ravintola, joka tarjoilee fine dining- ruokia. He käyttävät puhtaita kotimaisia raaka-aineita ja kiinnittävät erityistä huomiota ruokahävikin minimoimiseen.


 • Siipiweikot: Legendaarinen, Suomen ensimmäinen siipiravintola. Syöminen voi olla sotkuista, mutta ruoka on herkullista. Jos olette siipiruokailun ystäviä, niin Siipiweikot on place to be! Tarjolla on myös vegevaihtoehtoja, sekä myös erilaisia lisukkeita. Siipiweikoilla on kaksi ravintolaa Tampereella, keskustassa Aleksanterinkatu 26:ssä, sekä Tampellassa osoitteessa Juhlatalonkatu 5. Tämä vaihtoehto tarjoaa rennon tunnelman treffit, herkullisten sormisyötävien parissa.


Elokuviin


Klassinen treffi-idea. Löytyisikö joku ensi-iltaelokuva, jonka molemmat haluaisivat nähdä? Sopikaa elokuva, jonka voitte käydä katsomassa ja suunnatkaa elokuvateatteriin. Tampereella on useampikin elokuvateatteri:

 • Arthouse Cinema Niagara: Laukontorin läheisyydessä sijaitseva Arthouse Cinema Niagara on tunnelmallinen, yhden salin elokuvateatteri. Siellä näytetään sekä ensi-iltoja, uutuuselokuvia, kuin myös hieman harvinaisempiakin elokuvia. Elokuvalippujen hinnat ovat edullisia, sekä osasta lipuista voi vielä saada esim. opiskelija-alennuksenkin. Samassa tilassa toimii Cafe & Bar Raina, johon voi halutessaan elokuvan jälkeen jäädä jatkamaan treffejä! Ja onpa elokuvateatterin välittömässä läheisyydessä myös erilaisia ruokaravintoloita, joihin voi nälän yllättäessä jatkaa matkaa.

 • Finnkino: Finnkinolla on Tampereella kaksikin eri elokuvateatteria: Finlaysonilla sijaitseva Plevna, sekä Koskikeskuksessa sijaitseva Cine Atlas. Molemmat tarjoavat laadukkaat elokuvateatterikokemukset, sekä ohjelmistossa on useita eri uutuuselokuvia. Sekä Plevna, että Cine Atlas ovat molemmat myös keskeisellä sijainnilla useiden ravintoloiden ja kahviloiden ympäröimänä. Plevnan ympäristössä Finlaysonin alueella löytyy varsin kattavasti aktiviteetteja sekä nähtävää, joihin kannattaa ehdottomasti tutustua!


Kuva Finlaysonin piipusta


Urheilua


Tampereella riittää urheiluun liittyviä tapahtumia. Jos urheilu kiinnostaa, niin tsekatkaa paikallinen ottelutarjonta mm. seuraavista lajeista:

 • Pesäpalloa: Tampereella on myös aktiivinen pesäpallokulttuuri. Kaupin urheilupuistosta löytyvä pesäpallostadion tarjoilee sekä naisten, että miesten Superpesis otteluita kesäkaudella.


 • Jalkapallo: Jalkapalloa pelataan Tampereella ahkerasti. Veikkausliigan pelejä päästään ihastelemaan Ilvestä kannustaen, mutta myös muita paikallisia seuroja löytyy. Jalkapalloa pelataan Ratinan Stadionilla, sekä myöhemmin avattavalla Tammelan stadionilla. Jos tämä laji kiinnostaa teitä, niin suosittelemme tarkistamaan, löytyisikö treffien ajankohdalle sopivaa peliä, mitä mennä katsomaan.

 • Jääkiekko-ottelu: Tampere elää jääkiekosta. Isoja paikallisia joukkueita on kaksin kappalein, Ilves ja Tappara, ja sen kyllä huomaa. Tapparan ja Ilveksen fanit pukeutuvat lempiseuransa väreihin aina pelipäivinä ja kaupungilla riittää vilinää. Jos sinä ja treffiseurasi pidätte jääkiekosta, niin käykää katsomassa jomman kumman paikallisen joukkueen peli. Vaikka ette fanittaisikaan kumpaakaan joukkuetta, niin pääsette varmasti tunnelmaan mukaan! Nokia Arenalla on tarjolla tapahtumia ja elämyksiä moneen lähtöön, mutta mikäli runkosarjapelit, Karjalaturnaus tai Mestarien Liigan pelit nappaa, niin suunnatkaa ihmeessä kohti Nokia Arenaa.Treffit kotona


Jos taas rauhalliset treffit omalla kotisohvalla kuulostaa teidän korviinne parhaimmalta ratkaisulta, niin napatkaa kulta kainaloon ja kurkatkaa mitä esimerkiksi Treffiboxin treffi-ideakortit tai kokonaisvaltainen parisuhteen korttipakka voisivat teille tarjota. Täältä löydät myös vinkkejä siihen, miten tuotteita voi treffeillä hyödyntää monipuolisesti ja mitä ne voisivat teidän parisuhteeseenne tuoda.


Olisi mukava myös kuulla kommenteissa teidän oman kotikaupunkinne parhaat treffipaikat, jotta mahdollisimman moni pääsisi niistä nauttimaan vaikkapa kotimaan matkailun ohessa. Kerro kommenteissa, jos toivoisit Treffi-ideat Tampere julkaisullemme toista osaa.


Jos kaipaatte yleisiä treffivinkkejä parisuhteeseen, niin blogistamme löydät myös lisää erilaisia ideoita treffeille sekä parisuhdeaikaan. Kurkkaa esimerkiksi tämä 9 kohdan vinkki laadukkaampaan parisuhdeaikaan: https://www.treffiboxi.fi/blogijulkaisu/parisuhdeaika


Antoisia treffihetkiä teille! ❤️


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page