top of page

Syksyn treffivinkit - 17 vinkkiä syksyisiin treffeihin

Syksy saapuu väriloistossaan ja viilentävissä tuulahduksissaan, tuoden mukanaan täydellisen tilaisuuden luoda lämpimiä ja ikimuistoisia hetkiä kumppanin kanssa. On taas se aika vuodesta, kun etsimme inspiroivia tapoja viettää aikaa yhdessä kumppanin kanssa ja nauttia syksyn ainutlaatuisesta tunnelmasta. Jos olet miettinyt, mitä tehdä treffeillä syksyllä, olet saapunut oikeaan paikkaan. Tässä artikkelissa jaamme treffi-ideoita syksylle, jotka saavat sydämesi lämpenemään ja syksyn lehdet kääntymään kauniisiin väreihin. Olipa kyseessä sitten luonnonkaunis retki, taiteellinen seikkailu tai lämpimän juoman äärellä vietetty hetki, nämä ideoita tarjoavat täydellisen tavan tehdä syksystä entistäkin merkityksellisempi kumppanisi kanssa. Kurkkaa kaikki syksyn treffivinkit alta.


syksyinen kuva

Mitä tehdä syksyisillä treffeillä?


 1. Tähtitaivaan ihastelu: Laittakaa lämpimät vaatteet päälle, ottakaa viltti mukaan ja menkää ulos katselemaan tähtitaivasta. Voitte yrittää tunnistaa eri tähtikuvioita ja jopa nähdä muutaman satelliitin liikkuvan taivaalla. Jos näette tähdenlentoja, muistakaa toivoa!

 2. Syksyn muotinäytös: Syksyn tullessa voi kesävaatteet raivata vaatekaapista pois tieltä. Saattaa kuulostaa tylsältä touhulta, mutta siitäkin voi tehdä hauskaa. Fiilistelkää tulevia syysvaatteita pitämällä muotinäytös! Valitkaa jokin villi vaateyhdistelmä, jota rokkaatte ainakin kerran syksyn aikana täysillä!

 3. Treffit kirjastossa: Sopikaa treffit kirjastoon. Ottakaa 15 minuuttia aikaa etsiä toisillenne jokin sopiva kirja. Voitte päättää, haluatteko etsiä toisillenne sellaiset kirjat, mistä arvelisitte toisen tykkäävän vai etsittekö tarkoituksella mahdollisimman oudot kirjat. Lukekaa kirjoja, vaikka seuraavat 15 minuuttia ja kertokaa ensifiilikset niistä. Voitte myös toistaa tämän ja lainata lopuksi mielenkiintoisimmat kirjat mukaan.

 4. Kirjan lukeminen ääneen: Valitkaa jokin kiinnostava kirja kotoa tai kirjastosta ja lukekaa se ääneen toisillenne. Toinen voi vain keskittyä kuuntelemaan, kun toinen lukee. Voitte vaihdella välillä lukijaa ja keskustella kirjan sisällöstä.

 5. Valokuvausseikkailu: Lähde kameran kanssa kävelylle kaupunkialueelle tai luontoon. Etsikää mielenkiintoisia yksityiskohtia, syksyisiä värejä ja kauniita maisemia. Voitte ottaa toisistanne kuvia tai ikuistaa yhdessä jaetun hetken. Myös puhelimen kamera riittää.

 6. Koti-elokuvafestivaali: Valitkaa elokuvasarja, jonka katsotte läpi. Tai voitte valita erilaisia lyhytelokuvia tai YouTube-videoita eri tyyleistä. Arvostelkaa elokuvan juoni, näyttelijäsuoritukset, tunnelma ja muut valitsemanne yksityiskohdat.

 7. Kylpylä: Suunnatkaa kylpylään rentoutumaan. Uintia, poreammeilua, saunomista ja lopuksi vaikka pullakahvit kylpylän kahviossa. Kylpylävierailun jälkeen on yleensä ihanan raukea olo ja voi hyvillä mielin vetäytyä villasukat jalassa sohvan nurkkaan oleilemaan ja halimaan.

 8. Oma spa-hetki kotona: Jos lähettyviltä ei löydy kylpylää tai sinne meneminen on haastavaa, voitte järjestää spa-hetken kotona. Sauna, saunatuoksut, kasvonaamiot, jalkakylvyt ja jalkahieronnat... vain mielikuvitus on rajana, mitä keksitte omaan rentoutumishetkeenne. Näiden lisäksi vielä pienet herkut kylkeen, niin spa-hetki on kruunattu. Voitte sytyttää myös kynttilät tunnelman luomiseksi.

 9. Musiikkikonsertti, stand-up, teatteri jne.: Tarkistakaa kotikuntanne tapahtumatarjonta ja suunnatkaa esim. kuuntelemaan livemusiikkia. Jos stand-up kiinnostaa, niin käykää viettämässä nauruntäyteinen ilta sen parissa! Kulttuurin ystäville on tietysti teatteri-ilta loistava vaihtoehto.

 10. Ilta ilman elektroniikkaa: Viettäkää syksyn pimeydessä ilta ilman viihde-elektroniikkaa. Sytyttäkää kynttilät palamaan, tehkää illallista, lukekaa kirjoja kynttilän valossa. Samalla saatte ruutupaastoa ja säästettyä sähköä!

 11. Syksyinen metsäkävely: Raitis ilma, hieman viileä ja kirpsakka keli. Mahdollisesti vielä ruskan värit. Mikä sen parempi aika lähteä metsään kävelylle. Palkinnoksi metsässä, kotona tai kahvilassa kaakaot. Suunnatkaa jollekin kivalle maisemareitille, josta on hienot näköalat tai joka kulkee esimerkiksi järven ympäri. Jos tiedätte jonkin kivan lenkin, missä on nuotipaikka, niin ottakaa nuotiotarvikkeet ja eväät mukaan! Muistakaa kerätä myös roskat matkaan.

 12. Sienestys ja marjastus: Jos tykkäätte käydä keräämässä sieniä ja marjoja, niin ottakaa rasiat mukaan ja suunnatkaa metsään! Termospulloon voi ottaa lämmintä juotavaa ja nauttia metsän siimeksessä. Jos sienet ja marjat ei ole teille vielä tuttuja, niin esimerkiksi Googlen kuvahakua voi aina hyödyntää tunnistamisessa.

 13. Kurpitsan kaiverrus: Perinteinen treffi-idea, mutta hauska sellainen. Halloweenin lähestyessä, käykää ostamassa kurpitsat, joista kaiverratte itsellenne Halloween- koristeet. Tai jos ette välitä Halloweenistä, voitte kaivertaa muuten vaan siitä koristeet. Koverretusta kurpitsasta voi tehdä myös herkullista ruokaa, eikä sitä tarvitse heittää pois. Kurpitsan “täytteistä” voitte tehdä esimerkiksi oman syksyisen juoman, josta päästäänkin seuraavaan syksyiseen treffi-ideaan.

 14. DIY-juomat: Tehkää jokin oma juomakokeilu syksylle. Esim. Pumpkin Spice latte, johon voitte hyödyntää kurpitsan sisältöä. Tai kokeilkaa tehdä erilaisista suklaista makukaakaota, kuten Kinder-kaakao!

 15. Siideritasting: Suomessa aika harvakseltaan on tarjolla siideritastingeja, mutta mikään ei estä toteuttamasta sellaista itse. Kaupasta ja Alkosta voi ostaa siidereitä (myös alkoholittomia!) ja tehdä oman tastingin kotona. Siideriä voi myös hieman lämmittää kattilassa ennen nautiskelua. Voitte testata, maistuuko se erilaiselta kylmänä ja lämpimänä ja löydättekö jotain uusia makuja niistä. Arvostelkaa tuotteet ja kenties löydätte joitakin uusia yllätyksiä.

 16. Mättöruokakokkailu: Jos syksyn harmaus meinaa lamaannuttaa, niin piristäkää sitä kokkailemalla kunnon mättöruokaa! Tehkää hampurilaisia, pitsaa, kebabia/vöneriä tai muuta vastaavaa herkkua. Tehkää jotain sellaista ruokaa mitä ette ole vielä koskaan itse tehneet.

 17. Ruoanlaittohaaste: Olkaa oman elämänne Masterchefejä ja valitkaa raaka-aine, josta molemmat tekevät annokset. Kilpailkaa siitä, kumman ruoka oli kekseliäämpi ja maukkaampi. Älkää ottako liian tosissanne vaan muistakaa pitää hauskaa!


Tässä on meidän syksyn treffivinkit. Toivottavasti näistä on apua teille, kun mietitte mitä tehdä treffeillä syksyllä.


Astukaa ulos mukavuusalueeltanne ja antakaa syksyn värien ja tunnelman inspiroida teitä. Kokeilkaa rohkeasti uusia aktiviteetteja ja luokaa uusia muistoja. Muistakaa, että treffeillä ei ole kyse vain aktiviteeteista, vaan yhteisistä hetkistä ja syvien yhteyksien luomisesta. Syksy tarjoaa taianomaisen pohjan näille hetkille, kun luonto muuttuu ja valmistautuu talven tuloon. Joten ottakaa kaikki irti tästä upeasta vuodenajasta ja tehkää syksystä oman rakkaustarinanne näyttämö.


Kommentoikaa alle jos kokeilitte jotain näistä, ja kertokaa teidän parhaimpia treffivinkkejä syksylle.


Jos ulkoaktiviteetit eivät syksyn sateilla nappaa, niin tsekkaa täältä meidän sadepäivän treffivinkit!pumpkin spice latte

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page